Er is van alles te doen op en rond ons erf. Check hier de Check hier de activiteitenkalender.

puur eten en slapen op een echte boerderij

puur eten en slapen op een echte boerderij

slow food

lekker, puur en eerlijk

Zowel als boer als bourgondiër staan we voor lokale voedselproductie.

Zowel als boer als bourgondiër staan we voor lokale voedselproductie.

vlees van eigen koeien

zeldzaam lekker

Met toewijding gehouden, met zorg verwerkt en bereid.

Met toewijding gehouden, met zorg verwerkt en bereid.

twentse table d’hôte

puur eten in uniek gezelschap

Laat je culinair verrassen door al het moois uit onze boerenkeuken.

Laat je culinair verrassen door al het moois uit onze boerenkeuken.

Eten

Proeven van het Twents landleven is voor ons een essentieel onderdeel, omdat we met de boerderij nauw verbonden zijn met de Twentse grond en het voedsel dat daar vandaan komt. Voor alle maaltijden kiezen we zoveel mogelijk voor ons biologische rundvlees en mooie, lokale producten volgens het Slow Food principe ‘think global, eat local’.

Het seizoen bepaalt wat er op tafel komt. Dat betekent elke keer weer nieuwe inspiratie voor onze chef-kok Martin. Jaar rond kun je op zaterdagavond genieten van onze Twentse table d’hôte met het verhaal van de boer en de chef aan tafel. Op donderdag (in het hoogseizoen) en op vrijdag verrassen we je graag met een stoer diner. Geef Martin de vrije hand; daar wordt iedereen blij van! Als de zon hoog aan de hemel staat komt de Oklahoma smoker van stal om mooie lendes op te braden, super sappige beefburgers of halve haantjes. In de zomervakantie kun je ons vertellen wat je favoriete pizza is. Die wordt dan ter plekke vers gemaakt en gebakken in onze hout gestookte steenoven.  

Twente op je bord

Naast de producten van eigen boerderij, kiezen we zoveel mogelijk voor kwaliteits ingrediënten uit de nabije omgeving. Zo is de mozzarella van de Buffalo Farm Twente op de pizza niet te versmaden, vind je groentes van de Witte Raaf uit Denekamp en shiitakes uit Tilligte op je bord. Zacht roodfruit van de Manderveense Aardbei met ijs van De Bölte uit Nutter als dessert en sap van Oold Bleank op de ontbijttafel. Smullen van de regio in optima forma.

Check hier de beschikbaarheid van onze accommodaties of bel 0541 22 13 92

gans in de hoofdrol

Op zaterdag 11 november organiseren we een bijzondere table d’hôte: een diner geïnspireerd op het eeuwenoude feest van Sint Maarten, waarbij traditioneel samen gans wordt gegeten. Wij kiezen dan natuurlijk voor de Twentse Landgans.

Feeëriek lantaarndiner

Op donkere dagen rond Kerst hebben we een bijzonder diner gepland met vooraf een sfeervolle rondwandeling. Daarna trekken we naar binnen voor een Brandrode proeverij en Martins befaamde cheesecake van buffelmelk. Lekker bij de openhaard.

buffalo farm twente

Je verwacht het niet zo snel in Twente, maar hier vlakbij maken Andra en Alfons prachtige, dagverse mozzarella en andere kaasspecialiteiten van melk van hun eigen waterbuffels. Alleen al hun guitige koppies maken een bezoekje aan de boerderij waard.

“heanig an”

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem