Er is van alles te doen op en rond ons erf. Check hier de Check hier de activiteitenkalender.

feestelijk toevluchtsoord

puur eten en slapen op een echte boerderij

feestelijk toevluchtsoord

puur eten en slapen op een echte boerderij
kom logeren
op de boerderij
Klik hier voor
meer informatie

kom logeren
op de boerderij

Kerst vieren bij Bossem

Kerst vieren bij Bossem

Kerst vieren bij Bossem

Tijdens de feestdagen is Bossem een heerlijk toevluchtsoord om in alle rust en sfeervol te genieten van elkaar, van culinaire verwennerij en natuurlijk de bijzondere, mystieke sfeer van Twente. Op deze dagen pakken we extra uit. Check hier alvast de feestelijke menu’s die chef Martin voor onze gasten heeft samengesteld.


feestdagen_02feestdagen_03

Vrijdag 15 december: Feeëriek Lantaarndiner

Met lantaarns maken we een sfeervolle rondwandeling met een culinaire stop. Daarna serveren we in buffetvorm een proeverij van biologisch rundvlees van Bossems Brandrood, lekker binnen bij de openhaard. Ontvangst 17.30 uur (3 gangen € 30,00 p.p.)


Zondag 24 december: Kerstavond diner

Na een warm ontvangst nodigen we jullie van harte welkom uit aan tafel voor een 2 of 3 gangendiner. Aanschuiven tussen 18.00 en 19.30 uur (prijsindicatie 2 gangen € 28,50 p.p.)

Zondag 25 december: Koeien & Kaarsen Kerstdiner

Om 16.00 uur ontvangen we jullie graag om samen naar buiten te gaan. Koeboer Dennis neemt jullie mee over de boerderij en bij redelijk weer door de landerijen, alwaar we een culinaire stop hebben. Terug binnen serveren we het feestelijke kerstdiner bij de openhaard. Ontvangst om 16.00 uur (prijsindicatie 4 gangen € 45,00 p.p.)

Donderdag 28 december: Feeëriek Lantaarndiner

Met lantaarns maken we een sfeervolle rondwandeling met een culinaire stop. Daarna serveren we in buffetvorm een proeverij van biologisch rundvlees van Bossems Brandrood, lekker binnen bij de openhaard. Ontvangst 17.30 uur (3 gangen € 30,00 p.p.)

Zondag 31 december: Oud- & Nieuw arrangement

Op oudejaarsdag kunnen jullie een bezoekje brengen aan de buurman waar jullie kunnen kennismaken met het traditionele carbitscheet’n met melkbussen (oordopjes aanbevolen). Gedurende de hele dag zorgen we voor oliebollen, appelbeignets en nieuwjaarsrolletjes. Het sfeervolle 4 gangen diner start om 18.00 uur met een feestelijk aperitief. Later op de avond zorgen we voor een uitgebreide kaasplank en snoepsnaaijerie voor de kinderen. Om 00.00 uur bieden we jullie graag een glas bruisende Prosecco aan om te toasten op het nieuwe jaar.
Arrangement € 65,00 p.p. / € 25,00 per kind 4 tot 12 jaar, exclusief drankjes die niet in het arrangement genoemd staan.

Wil je deelnemen aan een van onze diners? Dat vinden we heel leuk! Laat het ons wel even van tevoren weten. Natuurlijk houden we rekening met dieetwensen. In overleg maken we voor kinderen met plezier een aangepast menu.

Kom je 24 of 31 december logeren? Dan zorgen we voor een verlaat feestontbijt met extra lekkernijen.

Menu’s decembermaand

Chef-kok Martin heeft voor de feestelijke momenten de volgende menu’s samengesteld:

Feeëriek Lantaarndiner

Onderweg: stevige soep van pastinaak geserveerd met
een garnituur van gerookte grove rookworst van bunte Bentheimer
~~~~
Proeverij van super mals Brandrood rundvlees
Eigengemaakte rundergoulash met gepofte ratte aardappel en ingelegde bio groenten
Grootmoeders runderstoofpot met dikke stoere frieten en ratatouille van wintergroenten
Ondersteund met ambachtelijk brood en saladebuffet
~~~~
Cheesecake van Twentse buffelkaas met een crème van hangop,
gezouten karamel en een roomijs van cappuccino

Kerstavond diner

Zacht gegaarde staartstuk met een nestje van gele paprika, dressing van rode ui
en bieslook geserveerd met een krokantje van truffel aardappel
~~~~
Gebakken dry-aged runderlende van het Brandrode rund met
een zalf van zoete aardappel, gekonfijte pastinaak en een saus van rose pepertjes
~~~~
Cheesecake van Twentse buffelkaas met een crème van hangop,
gezouten karamel en een roomijs van cappuccino (optioneel: € 7,50)

Koeien & Kaarsen Kerstdiner

Onderweg: stevige soep van pastinaak geserveerd met
een garnituur van gerookte grove rookworst van bunte Bentheimer
~~~~
Terrine van gerookte bovenbil, diverse bereidingen van bietsoorten,
gelakte rundersukade en een dressing van twaalf jaar oude aceto balsamico
~~~~
Fazant met parmaham, geserveerd met gekonfijte zuurkool, gebakken appel
en een saus van calvados (optioneel: € 10,00)
~~~~
Hertenrugfilet geserveerd met een boerenpannenkoekje, pommes duchesse,
gekarameliseerde Ootmarsumse ui, gegrilde koningsoesterzwammen en een jus van ras el hanout
~~~~
Mousse van gebrande hazelnoten en pure callebaut chocolade
met een stroop van amandel likeur en hazelnoten roomijs

Oudejaarsavond diner

Terrine van gerookte bovenbil, diverse bereidingen van bietsoorten,
gelakte rundersukade en een dressing van twaalf jaar oude aceto balsamico
~~~~
Twentse shiitakes in een krokant jasje van wontondeeg met
zacht gegaarde kalfswang en saus van bieslook
~~~~
Gebakken ossenhaas van het Brandrode Rund met een in de oven gegaard braadstuk,
Brusselse kooltjes, Twentse zandaardappel gewikkeld in Twentse spek en een saus van truffel
~~~~
Taartje van witte chocolade omgoten met een spiegel gelei van
pure chocolade en romig ijs van amarena kersen
~~~~
Later op de avond: uitgebreide kaasplank met Twentse kazen,
kletsenbrood, walnoten van eigen erf, vijgen chutney en blauwe druiven

“heanig an”

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem