Er is van alles te doen op en rond ons erf. Check hier de Check hier de activiteitenkalender.

martin vertelt

puur eten en slapen op een echte boerderij

martin vertelt

puur eten en slapen op een echte boerderij
komen proeven?
graag reserveren
Check de beschikbaarheid

komen proeven?
graag reserveren

martin vertelt

martin vertelt

martin vertelt

Inmiddels loopt de zomer ten einde. De dagen worden korter. Straks rapen we weer walnoten hier op het erf. En het is natuurlijk de tijd van pompoenen. Verras je huisgenoten eens met een vrolijk gekleurde pompoensoep, verwarmend en voedzaam.


“Gelukkig kan ik veel werken met topproducten uit de eigen streek. Overheerlijke zuivel, kazen, vruchtensappen, biologische groentes, shiitakes, buffelmozzarella, boerenijs; het wordt hier allemaal gemaakt. ‘Fris van de noabers’, stuk voor stuk boeren met vakmanschap en gevoel voor puur eten. Inmiddels loop de zomer ten einde. De dagen worden korter. Straks rapen we weer walnoten hier op het erf. En het is natuurlijk de tijd van pompoenen. Verras je huisgenoten eens met een vrolijk gekleurde pompoensoep, verwarmend en voedzaam.”

Wat heb je nodig:

  • 1 pompoen (ongeveer 1½ kg)
  • 1 liter bouillon (groenten of kippenbouillon)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ prei
  • 1 winterpeen geschild
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • Scheutje olie
  • 1 dl kookroom

Zo maak je de pompoensoep:

  • Snijd de pompoen door de helft en haal de pitten eruit
  • Schil de pompoen en snijd deze in stukjes net als de winterwortel (ongeveer 2×2 cm.)
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Snijd de prei in halve ringetjes en was deze goed
  • Zet een pan op het vuur en giet er een scheutje olie in
  • Bak de uien lichtjes aan in de olie en voeg daarna de knoflook toe
  • Bak heel kort mee (mag niet kleuren) en voeg daarna de kruiden toe
  • Roer door en voeg de pompoen, prei, wortel en bouillon toe
  • Breng het geheel aan de kook en laat het maximaal een half uur koken tot de pompoen lekker zacht is
  • Mix de soep glas met een staafmixer en voeg daarna de kookroom toe
  • Breng eventueel op smaak met wat zout
Lekker smullen maar.

Culinaire groet,
Martin

“heanig an”

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem