Er is van alles te doen op en rond ons erf. Check hier de Check hier de activiteitenkalender.

feestelijk toevluchtsoord

puur eten en slapen op een echte boerderij

feestelijk toevluchtsoord

puur eten en slapen op een echte boerderij
kom logeren
op de boerderij
Klik hier voor
meer informatie

kom logeren
op de boerderij

feestdagen bij Bossem

feestdagen bij Bossem

feestdagen bij Bossem

Tijdens de feestdagen is Bossem een fijne plek om in alle rust en sfeervol te genieten van elkaar, van culinaire verwennerij en natuurlijk de bijzondere, mystieke sfeer van Twente. Op deze dagen pakken we extra uit. We lichten alvast een tipje van de sluier op. Check hier alvast de fijne menu’s!

feestdagen_02feestdagen_03

Zondag 22 december: Feeëriek Lantaarndiner

Met lantaarns maken we een sfeervolle rondwandeling met een culinaire stop. Daarna serveren we een bourgondische stoofpot van biologisch rundvlees van Bossems Brandrood, lekker binnen bij de openhaard. Ontvangst 17.30 uur (3 gangen € 30,00 p.p.)

Dinsdag 24 december: Kerstavond diner

Na een warm ontvangst nodigen we jullie van harte welkom uit aan tafel voor een 2 of 3 gangen diner.
Aanschuiven kan tussen 18.00 en 19.30 uur (3 gangen € 37,00 p.p.)

Woensdag 25 december: Eerste Kerstdag

Om 16.00 uur ontvangen we jullie graag om samen naar buiten te gaan. Koeboer Dennis neemt jullie mee over de boerderij en bij redelijk weer door de landerijen, alwaar we een culinaire stop hebben. Terug binnen serveren we het feestelijke kerstdiner bij de openhaard (4 gangen € 47,50 p.p.)

Koeien & Kaarsen Kerstdiner

Onderweg: lichtgebonden soepje van knolselderij
~~~~
Pastrami van het Brandrode Rund met een kruidige salade,
jus van groene kruiden en knoflook croutons
~~~~
Truffelrisotto met schuim van walnoten van eigen erf (optioneel: € 8,50)
~~~~
Rosé gebakken hert met stoof van de bout, cantharellen,
spruiten en gekarameliseerde witlof,
schuim van eekhoorntjesbrood
~~~~
Bossemse kerstbal, gevuld met chocolademousse met
speculaas ijs van ijsboerderij De Bölte

Donderdag 26 december: Tweede Kerstdag

Tweede Kerstdag maakt onze keukenbrigade een overheerlijk winters diner van 3 of 4 gangen.
Aanschuiven kan tussen 18.00 en 19.30 uur (3 gangen € 37,00 p.p.)

Midwinter diner

In olie gekonfijte forel, salade van couscous, gepofte granen,
pompoen en kreeftenjus
~~~~
Romige soep van aardpeer met een schuim van gerookte paling en
groene kruidenolie (optioneel: € 7,50)
~~~~
Gestoofde runderwang van het Brandrode rund met
een crème van aardappel en Stella kaas, eigen rundvleesjus,
paddenstoelen en geroosterde knolselderij
~~~~
Cookiedough met merinque, vanille roomijs
van ijsboerderij De Bölte en jus van mandarijn

Zondag 29 december: Feeëriek Lantaarndiner

Met lantaarns maken we een sfeervolle rondwandeling met een culinaire stop. Daarna serveren we een bourgondische stoofpot van biologisch rundvlees van Bossems Brandrood, lekker binnen bij de openhaard. Ontvangst 17.30 uur (3 gangen € 30,00 p.p.)

Dinsdag 31 december: Oud- & Nieuw arrangement

Op oudejaarsdag kunnen jullie een bezoekje brengen aan de buurman waar jullie kunnen kennismaken met het traditionele carbitscheet’n met melkbussen (oordopjes aanbevolen). Gedurende de hele dag zorgen we voor oliebollen, appelbeignets en nieuwjaarsrolletjes. Het sfeervolle 4 gangen diner start om 18.00 uur met een feestelijk aperitief. Later op de avond zorgen we voor een uitgebreide kaasplank en snoepsnaaierie voor de kinderen. Om 00.00 uur bieden we jullie graag een glas bruisende Prosecco aan om te toasten op het nieuwe jaar.
Arrangement € 65,00 per persoon / € 25,00 per kind 4 tot 12 jaar met een aangepast kindermenu, exclusief drankjes die niet in het arrangement genoemd staan.

Oudejaarsavond diner

Pastrami van hert met een kruidige salade,
jus van groene kruiden en knoflook croutons
~~~~
Truffelrisotto met schuim van walnoten van eigen erf
~~~~
Gebakken ossenhaas van het Brandrode Rund, cantharellen,
spruiten en gekarameliseerde knoflook, schuim van eekhoorntjesbrood
~~~~
Spetterende Bossem ‘bom’, gevuld met chocolademousse met
karamel ijs van ijsboerderij De Bölte
~~~~
Later op de avond: uitgebreide kaasplank met Twentse kazen,
kletsenbrood, walnoten van eigen erf, vijgen chutney en blauwe druiven

Willen jullie deelnemen aan een van onze diners? Dat vinden we heel leuk! Laat het ons wel even van tevoren weten. Natuurlijk houden we rekening met dieetwensen.

=> Kom je 24 of 31 december logeren? Dan zorgen we voor een verlaat feestontbijt met extra lekkernijen.

“heanig an”

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem