Hier vind je onze uit-tips, culinaire agenda & events. Onze uit-tips, culinaire agenda & events. Klik hier

over erfgoed bossem

puur eten en slapen op een echte boerderij

over erfgoed bossem

puur eten en slapen op een echte boerderij
kom logeren
op de boerderij
Check de beschikbaarheid

kom logeren
op de boerderij

Over ons

Het is een bijzondere plek die al vanaf 1272 wordt bewoond. Op onze kringloopboerderij ontvangen we met plezier gasten, die het pure landleven kunnen waarderen. Wij leven met de seizoenen en laten je hier graag van meegenieten.

Van harte welkom bij Erfgoed Bossem. Je bent terechtgekomen in het Twentse Lattrop-Breklenkamp, vlakbij het historische stadje Ootmarsum. Net buiten Lattrop staat onze Saksische boerderij aan een eigen weggetje.

Deze boerderij is verbonden met een Twentse familiegeschiedenis. In 1272 vestigde iemand zich aan de huidige Dorpsstraat nummer zeven nabij een bosje. Hij kreeg de naam ‘Bos’ dat in het Twents al snel verbasterde tot ‘Bossem’. De familie Bos, later werd dat Bossink, bewoonde eeuwenlang deze plek totdat de boerderij in 1847 overging naar een andere familie. In dat jaar hertrouwde Maria Aleida Leferink, weduwe van Jan Bossink, namelijk met Bernardus Reerink. Op dat moment veranderde Erve Bossink, oftewel Bossem, in Erve Reerink. Maria Aleida Leferink en Bernardus Reerink vormden de eerste generatie die hier woonde en werkte. Tot op de dag van vandaag leeft de familie Rerink op deze historische plek, ook al is er in de loop van de tijd een ‘e’ verdwenen.

team_02
team_01
team_03

Inmiddels is het de beurt aan ons, Dennis Rerink – als vijfde generatie – en Annette van Gaalen, om het familiebedrijf te beheren. En we hebben het geluk dat we hier mogen wonen. Tijdens een verblijf op Erfgoed Bossem zal je vast en zeker een glimp opvangen van ons gezin. We hebben drie fantastische kinderen: natuurliefhebber Casper, avonturier Olle en spring-in-het-veld Filou. Ook onze vrolijke honden Eef en Doris horen er helemaal bij.

Bedrijfsfilosofie

Onze gehele bedrijfsvoering is zoveel mogelijk gericht op de natuurlijke kringloop om het erfgoed ook voor de volgende generaties te kunnen behouden en doorgeven. We houden onder meer zeldzame Brandrode Runderen, die zorgen voor een levendig landschap en voor een (h)eerlijk stukje vlees op het bord. We kiezen bewust voor het houden van zoogkoeien en specifiek voor het Brandrode Rund, omdat we de boerderij als totaalconcept zien waar gasten verblijven die de boerderij ontdekken, waar kwaliteit van leven voor mens en dier centraal staat. Het geproduceerde rundvlees passen we toe in eigen keuken en wordt verkocht via eigen afzetkanalen, onder meer via het label Twente op Tafel.
Alle bedrijfsonderdelen worden zodanig op elkaar en op de omgeving afgestemd, dat het kringloopprincipe zoveel mogelijk sluitend is. Educatieve activiteiten werken als extra bindende factor.

schedule

Het Bossem-team

Alle werkzaamheden die daarbij komen kijken, kunnen we zeker niet meer alleen. Erkentelijk zijn we dan ook met ons enthousiaste Bossem-team. Samen met bedrijfsleider recreatie Melissa Broekhuis, chef-koks Leen van Liere en Wout Wagenaar, gastvrouwen Monique Westra, Karin Morsink, Linda Scholten en hoofd huishouding Judith Japink werken we met Marc, Cor, Mariëtte, Marjon, Linda, Marja, Lauren, Jette, Jens, Dijne, Lindsey, Tess, Kian, Rosan, Senne, Silke, Puck, Koen, Mandy, Pim, Jade, Nikki, Casper, Olle, Dycke, Evelien, Kim, Samira, Sander en Tessa  aan de invulling van Twentse gastvrijheid: gemoedelijk, respectvol en professioneel, maar bovenal aan een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

Ons team kan versterking gebruiken, zie Vacature gastvrouw -heer ontbijt.

Team Erfgoed Bossem

Certificering

Uitgaande van bovenstaande bedrijfsfilosofie is het voor ons meer dan logisch om elke bedrijfsactiviteit zo duurzaam en verantwoord mogelijk aan te pakken. Onze logeeraccommodatie draagt het Green Key Gold keurmerk.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Meer informatie hierover kun je lezen op www.greenkey.nl

“heanig an”

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze natuurinclusieve veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze natuurinclusieve veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem