Er is van alles te doen op en rond ons erf. Check hier de Check hier de activiteitenkalender.

puur eten en slapen op een echte boerderij

puur eten en slapen op een echte boerderij

slow food

lekker, puur en eerlijk

Zowel als boer als bourgondiër staan we voor lokale voedselproductie.

Zowel als boer als bourgondiër staan we voor lokale voedselproductie.

vlees van eigen koe

zeldzaam lekker

Met toewijding gehouden, met zorg verwerkt en bereid.

Met toewijding gehouden, met zorg verwerkt en bereid.

twentse table d’hôte

puur eten in uniek gezelschap

Laat je culinair verrassen door al het moois uit onze boerderijkeuken.

Laat je culinair verrassen door al het moois uit onze boerderijkeuken.

Eten

Proeven van het Twents landleven is voor ons een essentieel onderdeel, omdat we met de boerderij nauw verbonden zijn met de Twentse grond en het voedsel dat daar vandaan komt. Voor alle maaltijden kiezen we zoveel mogelijk voor ons biologische rundvlees en mooie, lokale producten volgens het Slow Food principe ‘think global, eat local’.

Het seizoen bepaalt wat er op tafel komt. Dat betekent elke keer weer nieuwe inspiratie voor ons keukenteam. Jaar rond kun je op zaterdagavond genieten van onze Twentse table d’hôte met het verhaal van de boer en de chef aan tafel. Op andere dagen, zie de kalender, verrassen we je graag met een stoer diner aan Bossems Tafel. Geef ons keukenteam de vrije hand; daar wordt iedereen blij van!

Als de zon hoog aan de hemel staat komt de Oklahoma smoker van stal om mooie lendes op te braden of super sappige beefburgers. In de zomervakantie waan je je in Italiaanse sferen op de gezellige Pizzaaa! avonden.

 

Twente op je bord

Naast het vlees van het Brandrode Rund van de eigen bio-boerderij, kiezen we zoveel mogelijk voor kwaliteitsingrediënten uit de nabije omgeving.

Onze keukenbrigade tovert met de prachtige groentes van tuinderij de Witte Raaf uit Denekamp, shiitakes uit Tilligte, zacht roodfruit van de Manderveense Aardbei, zuivel van Kaas- en Zuivelboerderij Het Hoepel uit Mander en ijs van De Bölte uit Nutter. Bij het ontbijt serveren we appeltjes en sap van fruitboerderij Oold Bleank. Smullen van de regio in optima forma.

Check hier de beschikbaarheid van onze accommodaties of bel 0541 22 13 92

ijs van de Bölte

Voor onze desserts gebruiken we standaard 100% natuurijs van ijsboerderij De Bölte in Nutter. Dit ijs wordt ambachtelijk bereid door Frans in de meest fantastische smaken. Leuk om te weten: zijn ijswinkel ligt op fietsafstand van onze boerderij.

Appelsap en meer

In onze ontbijtmanden vind je heerlijk verse sap van fruit uit de boomgaard van Oold Bleank. Ze hebben ook een ‘snoepwinkel’ aan huis voor iedereen die van ‘vers van het land’ houd. Fijn adresje om op weg naar huis even langs te rijden!

Proef het seizoen!

Het beste van Twentse grond: rechtstreeks van de boerderij en ambachtelijk bereid. Daar staat Bossem voor. Aanschuiven aan Bossems Tafel voor een stoer verrassingsdiner en daarna logeren in een leuke accommodatie. Hoe relaxed is dat?!

“heanig an”

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem