Er is van alles te doen op en rond ons erf. Check hier de Check hier de activiteitenkalender.

vrolijk pie pa pasen

puur eten en slapen op een echte boerderij

vrolijk pie pa pasen

puur eten en slapen op een echte boerderij
kom logeren
op de boerderij
Check de beschikbaarheid

kom logeren
op de boerderij

Pasen in Twente

Pasen in Twente

Pasen in Twente

Noordoost Twente staat bol van oeroude Paastradities . Met een echte ‘Poaskearl’ in ons midden, nemen we jullie graag mee in deze prachtige folklore. En natuurlijk ontbreekt het niet aan mooie Paasdiners en paaseieren zoeken. We verklappen alvast wat er op het menu staat.

Het lekker lange Paasweekend begint bij Bossem met Martins Tafel. Bij aankomst kunnen jullie aanschuiven voor een verrassingsmenu; het aantal gangen kies je zelf. Op Paaszaterdag gaan de Poaskearls van de omringende dorpen hout halen voor het Paasvuur.
’s Avonds verzorgen we een feestelijke table d’hôte (4 gangen € 47,00 p.p.) met het volgende menu:

Vrolijk pie pa Paasdiner

Tartaar van licht gerookte Noorse zalm, rode ui, bosui, crème van gele wortelen en frisse bloemige salade
~~~~
Saffraan risotto met gebakken Twentse shiitakes, gegrilde groene asperges en olie van basilicum
~~~~
Gebakken luchtgedroogde entrecote van Bossems Brandrood met een loempia van Twents heidelam, groentes uit de streek en saus van honing en tijm
~~~~
Krokant gebakken ananas gekarameliseerd met rietsuiker, mousse van witte callebaut chocolade en romig mint ijs van ijsboerderij de Bölte uit Nutter

Eerste Paasdag

Zondag zorgen we voor een uitgebreid Paasontbijt en met een beetje geluk heeft de Paashaas eieren verstopt. ’s Avonds verzorgen we vanaf 17.30 uur een 2 (€ 30,00 p.p.) of 3 gangen diner, zodat iedereen die dat wil naar een Paasvuur kan. Het Paasvuur in Lattrop wordt om 20.00 uur door de Poaskearls ontstoken.

Een mooi overzicht van Paasactiviteiten in de nabije omgeving vind je hier.

Menu Eerste Paasdag

Proeven van de Plank: heerlijke Twentse hapjes om samen te delen
Licht gebonden veloute van waterkers met een vleugje rode paprika
~~~~
Op de huid gebakken parelhoenderfilet gebardeerd met truffeltapanade, zwarte pastalinten, paddenstoel van zandaardappel en Twentse shiitakes met een saus van paprika
~~~~
Ter uitbreiding van het menu (€ 7,00)
Taartje van lemoncurd met een bodem van Oreo-koekjes en ijs van bourbon vanille van ijsboerderij De Bölte uit Nutter

Kinderen zijn van harte welkom om ook aan te schuiven. In overleg met jullie maken we met plezier een aangepast menu.
Onze keuken werkt volgens het ‘no waste’ principe. Reserveren vooraf is daarom noodzakelijk, dat kun je hier doen.
We horen dan ook graag of we rekening kunnen houden met een bepaald dieet.

“heanig an”

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem