Er is van alles te doen op en rond ons erf. Check hier de Check hier de activiteitenkalender.

kijk en vergelijk

puur eten en slapen op een echte boerderij

kijk en vergelijk

puur eten en slapen op een echte boerderij
kom proeven
op de boerderij
Klik hier voor
meer informatie

kom proeven
op de boerderij

praktijkles & proeverij

praktijkles & proeverij

praktijkles & proeverij

Zaterdag 24 maart aanstaande gaan we iets bijzonders doen! De voorbereidingen zijn al in volle gang. Naast het Brandrode rundvlees van onze eigen boerderij, hebben we 4 andere rundvleessoorten in de rijpingskast hangen: Simmertaler, Hereford, Angus en Iers rund. Bij deze nodigen we je uit om te komen kijken en vergelijken.

Op onze boerderij wordt puur en biologisch rundvlees geproduceerd. Graag laten we jullie zien hoe we dat doen en welke stappen er in het proces zijn. We starten deze zaterdag met een uitgebreide rondleiding over de boerderij door koeboer Dennis. Hij laat jullie onder andere zien wat de kwaliteit van de bodem te maken heeft met vlees. Aansluitend geeft chefkok Martin een demonstratie uitbenen. ’s Avonds is er een proeverij met de verschillende soorten rundvlees.

Het volledige programma van deze dag ziet er als volgt uit:

  • 15.30 uur
    Ontvangst met koffie en Twentse krentenwegge
  • 16.00 uur
    Rondleiding over de boerderij door koeboer Dennis
  • 17.00 uur
    Workshop uitbenen
  • 18.00 uur
    Tijd voor je zelf en om te borrelen
  • 19.00 uur
    Aan tafel voor een viergangen proeverij van verschillende soorten rundvlees

 

Rundvlees proeverij

Licht gerookte ribeye van het Brandrode Rund en het Hereford ras met
een frisse biologische kruidige salade en een dressing van Twentse grove mosterd

~~~~

Klassieke tartaar van het Ierse en Brandrode Rund met
een gepocheerd klein kippeneitje en crème van truffel tapanade

~~~~

Aan tafel gesneden dry-aged entrecote van Simmertaler en Angus, Hereford en Iers Rund,
op eikenhouten planken geserveerd, daarbij geglaceerde bio groenten van de Witte Raaf uit
Denekamp en een saus van volle rode wijn

~~~~

Clafoutis van pure callebaut chocolade met in zoete witte wijn gegaarde conference peer met
een romig bourbon vanille ijs van ijsboerderij de Bölte uit Nutter

De praktijkles en proeverij kosten € 50,00 per persoon exclusief drankjes. Geef je snel op (vol = vol).

“heanig an”

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze biologische veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem